Na zijn muziekstudies in zijn geboorteland en aan het Conservatorio G.F. Ghedini van Cuneo (Italie) vervolgde Ermir Abeshi zijn opleiding bij Salvatore Accardo aan de Accademia Walter Stauffer in Cremona, aan het New England Conservatory in Boston bij Malcolm Lowe en aan de Muziekacademie van Pinerolo bij Dora Schwarzberg. Als concertmeester van het Conservatoriumorkest van Cuneo gaf hij van 2001 tot 2005 een reeks concerten in Europa en hij trad ook op in solorecitals en kamermuziekconcerten in Italie, de Tsjechische Republiek, Duitsland en in Boston. In 2004 debuteerde hij als solist met het Ghedini Symphony Orchestra en speelde daarna met het New England Conservatory Chamber Orchestra en het Filharmonisch Orkest van Bacau (Roemenie).
Biografie
CV - New England graduate 2009
Docenten
Bruno Pignata (1998-2005) Salvatore Accardo (2006-2007) Malcolm Lowe (2007-2009) Dora Schwarzberg (2010-present)
Diploma's
Italian conservatory Diploma (2005) Master of Music (2008) Graduate Diploma (2009)
Video
Finale 2012: Ermir Abeshi
Maandag 21 mei 2012 Paleis voor Schone Kunsten/Henry Le Boeuf-zaal
Sergey Prokofiev Sonate voor viool en piano n. 2 in D op. 94bis (Moderato | Scherzo: Presto | Andante | Allegro con brio) Kenji Sakai Concerto pour violon et orchestre Pyotr Tchaikovsky Concerto in D op. 35 (Allegro moderato | Canzonetta | Allegro vivacissimo)
Maandag 21 mei 2012 Paleis voor Schone Kunsten/Henry Le Boeuf-zaal
Sergey Prokofiev Sonate voor viool en piano n. 2 in D op. 94bis (Moderato | Scherzo: Presto | Andante | Allegro con brio) Kenji Sakai Concerto pour violon et orchestre Pyotr Tchaikovsky Concerto in D op. 35 (Allegro moderato | Canzonetta | Allegro vivacissimo)
Ermir Abeshi, Solist Gilbert Varga, Dirigent Nationaal Orkest van België, Orkest Thomas Hoppe, Pianobegeleider
Johann Sebastian Bach Grave - Fuga (Sonate n. 2 in a BWV 1003) Robert Schumann In kraftigem, nicht zu schnellem tempo (Concerto in d) Nicolò Paganini Capriccio n. 11 in C
Ermir Abeshi, Solist Thomas Hoppe, Pianobegeleider
Deze Website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Door op « ACCEPTEREN » te klikken of door verder te gaan met het gebruik van de Website, aanvaardt u het gebruik van cookies in uw webbrowser. Voor meer informatie over ons cookiebeleid en de verschillende soorten cookies die worden gebruikt, klikt u op Meer informatie