Kaja Danczowska
Polen, °1949
 
VIOOL 1976 : Zesde Prijs
Kaja Danczowska begon haar muzikale opleiding toen ze zeven was. Na een jaar begon ze te werken met Eugenia Umińska en vervolgens ging ze les volgen aan de Muziekhogeschool van Krakau. In 1972 startte ze met masterclasses bij David Oistrakh aan het conservatorium van Moskou. Twee jaar later studeerde ze af bij Ruggiero Ricci.

Ze ontving de 3e prijs op het Wieniawski Vioolconcours in Poznań (Polen, 1967), 2e prijs op de Alberto Curci vioolwedstrijd in Napels (1969), 2e prijs op de wedstrijd van Genève (1970) en 3e prijs op die van München (1975).

Kaja Danczowska heeft wereldwijd opgetreden met Christian Zimmerman, Heinz Holliger, Gidon Kremer, Jan Krenz, Misha Maisky, Jerzy Maksymiuk, Iwan Monighetti, Krzysztof Penderecki, Jurij Simonow, Stanisław Skrowaczewski, Tadeusz Strugałą, Witold Rowicki en Antoni Wit.

Ze maakte verschillende cd-opnames en meer dan 400 radio-opnames, meestal voor de Poolse Radio en RIAS. Ze zit in de jury van een aantal Poolse en internationale wedstrijden in Poznań, Tokio, München, New York en Odense. In 1972 werd ze directeur van de vioolafdeling van de Academie voor Muziek in Krakau. Sinds 1997 is ze professor viool.
Audio
Programma
Finale (26/05/1976)
Jacqueline Fontyn Concerto
Henryk Wieniawski Polonaise brillante n. 2 in A op. 21
Ludwig van Beethoven Concerto in D op. 61
Kaja Danczowska, viool
Nationaal Orkest van België, dir. Georges Octors
Gisèle Demoulin, pianobegeleider
Halve finale (11/05/1976)
Eugène Ysaÿe Sonate in G op. 27/5
Franklin Gyselynck Ballade
Ernest Chausson Poème op. 25
Wolfgang Amadeus Mozart Concerto n. 4 in D KV 218
Kaja Danczowska, viool
Herbeleef de optredens van Viool 2024
H.M. Koningin Mathilde
Volg ons op Instagram
Deze Website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.
Door op « ACCEPTEREN » te klikken of door verder te gaan met het gebruik van de Website, aanvaardt u het gebruik van cookies in uw webbrowser. Voor meer informatie over ons cookiebeleid en de verschillende soorten cookies die worden gebruikt, klikt u op Meer informatie
ACCEPTEREN