Natalia Prischepenko
Rusland (Federatie), °1973
 
VIOOL 1993 : Vijfde Prijs
Natalia Prischepenko werd geboren in een muzikale familie in Siberië. Vanaf haar 7de kreeg ze vioolles van haar moeder, tot op vandaag haar belangrijkste adviseur. In 1989 begon ze les te volgen aan de Musikhochschule van Lübeck, waar ze afstudeerde bij David Geringas. In 1990 won ze het Paganiniconcours in Genua en in 1992 de vioolwedstrijd van Tokio. Een jaar later werd ze laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd. Door haar ontmoetingen met artiesten als W. Levin, A. Brendel, de leden van het Juilliard String Quartet, het Alban Bergkwartet of het Emersonkwartet ontdekte ze de wereld van de kamermuziek. Van 1994 tot 2012 maakte ze deel uit van het wereldberoemde Artemiskwartet, met wie ze de ARD- en de Paolo Borcianiwedstrijden won en van wie de opname van de kwartetten van Beethoven de Grote Prijs van de Charles Cros Academie kreeg. Natalia Prischepenko koestert ook de kennis die ze opdeed door haar contacten met componisten als G. Kurtág, J. Widmann, L. Nono en G. Ligeti, of artiesten zoals S. Meyer, E. Leonskaja, J. Banse, L.O. Andsnes, T. Mørk, T. Kakuska en V. Erben. Ze is professor aan de Hochschule für Musik in Dresden en geeft regelmatig master classes. Van haar vele opnames voor Virgin Classics/EMI werden er een aantal beloond met een Gramophone Award, een Diapason d’Or of een ECHO Klassik.
Audio
Programma
Finale (05/06/1993)
Piet Swerts Zodiac (Ephemeris for violin and orchestra) op. 2
Ludwig van Beethoven Sonate n. 3 in Es op. 12/3
Pyotr Tchaikovsky Concerto in D op. 35
Natalia Prischepenko, viool
Nationaal Orkest van België, dir. Ronald Zollman
Jozef De Beenhouwer, pianobegeleider
Halve finale (21/05/1993)
Eugène Ysaÿe Sonate in e op. 27/4
Paul-Baudouin Michel Alternanza
Wolfgang Amadeus Mozart Concerto n. 3 in G KV 216
Camille Saint-Saëns Havanaise op. 83
Henryk Wieniawski Variations sur un thème original in a op. 15
Natalia Prischepenko, viool
Herbeleef de optredens van Viool 2024
H.M. Koningin Mathilde
Volg ons op Instagram
Deze Website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.
Door op « ACCEPTEREN » te klikken of door verder te gaan met het gebruik van de Website, aanvaardt u het gebruik van cookies in uw webbrowser. Voor meer informatie over ons cookiebeleid en de verschillende soorten cookies die worden gebruikt, klikt u op Meer informatie
ACCEPTEREN