Noah Bendix-Balgley studeerde aan de universiteit van Indiana bij Mauricio Fuks en zette zijn opleiding verder aan de Hochschule für Musik und Theater in München, bij Christoph Poppen en Ana Chumachenko. Sinds 2001 kaapte hij op verschillende wedstrijden prijzen weg. Hij onderscheidde zich onder andere tijdens de American String Teachers Association National Solo Competition (Dallas) en behaalde in 2007 de Eerste Prijs van de Andrea Postacchiniwedstrijd (Fermo, Italië), in 2008 de Derde Prijs op het Concours Long-Thibaud (Parijs) en de Eerste Prijs van de Internationale Vibrarte Wedstrijd in Parijs. He trad op in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, België, Italië, Ijsland, China, Zwitserland, Groot-Britannië, Canada en de Verenigde Staten, met het Orchestre Philharmonique de Radio France (Théâtre du Châtelet, Parijs), het Nationaal Orkest van België (Paleis voor Schone Kunsten, Brussel), het Cincinnati Symphony Orchestra, het Orchestra Filarmonica Marchigiana (Italië), het Orchester Jakobsplatz Munich en de Asheville Symphony (VSA). In 2011 werd hij aangesteld als konzertmeister van het Pittsburgh Symphony Orchestra. Noah Bendix-Balgley is ook een verwoed kamermuzikant. In 2011 deed hij een tournee door de Verenigde Staten met het Miro String Quartet. In 2008 werd hij uitgenodigd op het Festival Chamber Music Connects the World in Kronberg, Duitsland, waar hij mocht samenwerken met Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Gary Hoffman en Lynn Harrell. Hij musiceerde met ondermeer Ana Chumachenco, Wen-Sinn Yang, Hariolf Schlichtig en percussionist Colin Currie.
Audio
Finale 2009 : Noah Bendix-Balgley - Debussy
Dinsdag 26 mei 2009 Paleis voor Schone Kunsten/Henry Le Boeuf-zaal
Claude Debussy Sonate in g (Allegro vivo | Intermède | Finale)
Deze Website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Door op « ACCEPTEREN » te klikken of door verder te gaan met het gebruik van de Website, aanvaardt u het gebruik van cookies in uw webbrowser. Voor meer informatie over ons cookiebeleid en de verschillende soorten cookies die worden gebruikt, klikt u op Meer informatie