Haeran Hong
soprano | Korea, °1981
 
De Koreaanse sopraan Haeran Hong won in mei 2011 de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. Door de New York Times geprezen voor haar "sprankelende toon" en "knappe uitspraak", was Haeran Hong in 2010 finaliste van de Audities van de Metropolitan Opera en de winnaar van een beurs van de Career Bridge Competition. Ze kaapte ook de eerste prijzen weg op de wedstrijden van Daegu en de Georgia Christian University. Van het Koreaanse Ministerie voor Cultuur kreeg ze een Cultuurprijs.
 
Haeran Hong heeft een aantal hoofdrollen in de opera op haar repertoire staan, waaronder Susanna (Le Nozze di Figaro) in het Juilliard Opera Theater en in het Korean National University of Arts Opera Theater, waar ze ook Adina (L'Elisir d'Amore) zong. Ze vertolkte de rol van Gilda (Rigoletto) aan de Guang-Gin Gu Opera. Haar professionele debuut maakte ze als Pamina (Die Zauberflöte) in de Daejeon Art Center Opera.

Aan de Juilliard School, waar ze bij Edith Bers studeerde, zong ze de titelrol in L’Incoronazione di Poppea, Sœur Constance (Dialogues des Carmélites) en Dalinda (Ariodante). Aan de Glimmerglass Opera vertolkte ze als Young American Artist 2010 de rol van Barbarina (Le Nozze di Figaro).

In het seizoen 2011-12 debuteert Haeran Hong bij de Metropolitan Opera als Gekroond Kind (Macbeth) en bereidt ze als invaller de rol van Waldvogel (Siegfried) voor. In recital zal ze aan het werk te horen zijn in België, Luxemburg, Brazilië, Washington en Rusland.

Docenten

Edith Bers (2006-2011)
Sang-Ho Choi (2002-2005)

Diploma's

The Juilliard School, Artistic diploma in Opera Studies (2011, 2 years)
The Juilliard School, Masters (2009, 2 years)
The Korean National University of Arts (2005, 4 years)
Piano 2020 uitgesteld naar 2021
Wedstrijdverloop
H.M. Koningin Mathilde
Deze Website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.
Door op « ACCEPTEREN » te klikken of door verder te gaan met het gebruik van de Website, aanvaardt u het gebruik van cookies in uw webbrowser. Voor meer informatie over ons cookiebeleid en de verschillende soorten cookies die worden gebruikt, klikt u op Meer informatie
ACCEPTEREN