Hayoung Choi
 
Halve finale 2022 : Hayoung Choi - recital
Eerste Laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd 2022 Hayoung Choi studeerde achtereenvolgens aan de Korean National University of Arts, de Purcell School for Young Musicians en bij Frans Helmerson en Wolfgang Emanuel Schmidt aan de Kronberg Academy. Ze won de Eerste Prijs in een aantal internationale muziekwedstrijden, waaronder de Krzysztof Penderecki Cello Competition, de Brahmswedstrijd in Oostenrijk - waarvan zij op haar dertiende de jongste winnaar ooit was -, het Antonio Janigro celloconcours en de Justus Dotzauerwedstrijd voor jonge cellisten. Tijdens de Kronberg Cello Masterclasses ontving ze de “Landgraaf van Hessen Prijs” en de “Leyda Ungerer Muziekprijs”. Recent werd ze ook geselecteerd voor de FENDI Music Award. Als soliste trad ze op met o.m. Brussels Philharmonic, het LA Philharmonic Orchestra, de Kremerata Baltica, de Salzburger Camerata, het Opern- und Museumsorchester Frankfurt en het Suwon Philharmonic Orchestra. Daarnaast is ze uitgenodigd om te spelen op gerenommeerde muziekfestivals, waaronder de Amsterdamse Cello Biënnale, het Kronberg Cello Festival, het City of London Festival en het Prades Pablo Casals Festival. Op kamermuziekgebied deelde Hayoung Choi het podium met musici als Gidon Kremer, Christian Tetzlaff, Kim Kashkashian, Jörg Widmann, Mitsuko Uchida, Antoine Tamestit, Elena Bashkirova en Martin Helmchen.
Korea
Geboortejaar: 1998
Video
Halve finale 2022 : Hayoung Choi - recital
Audio
Foto
Programma
Halve finale

Récital (21/05/2022)

Benjamin Britten Sonate in C op. 65
Krzysztof Penderecki Capriccio per Siegfried Palm
Daan Janssens Wie aus der Ferne
Nicolò Paganini Le Streghe op. 8
Hayoung Choi, cello
Tatiana Chernichka, pianobegeleider
Herbeleef de optredens van Piano 2025
De CD's van de Wedstrijd
Deze Website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.
Door op « ACCEPTEREN » te klikken of door verder te gaan met het gebruik van de Website, aanvaardt u het gebruik van cookies in uw webbrowser. Voor meer informatie over ons cookiebeleid en de verschillende soorten cookies die worden gebruikt, klikt u op Meer informatie
ACCEPTEREN