Mayu Kishima
viool | Japan, °1986
 
VIOOL 2009 : Laureaat
Mayu Kishima studeerde viool in haar vaderland bij onder anderen Toshiya Eto en Machie Oguri en zette haar opleiding verder bij Zakhar Bron aan de Hochschule für Musik van Keulen. In 2001 onderscheidde ze zich op de Wieniawskiwedstrijd en daarna won ze Eerste Prijzen op de internationale muziekwedstrijden van Patras (2003, Griekenland) en van Novosibirsk (2004, Rusland). Ze trad op in Japan en in verschillende Europese steden met talrijke orkesten, zoals de filharmonische orkesten van Japan en van Praag, het Hungarian National Philharmonic Orchestra, het Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, het London Symphony Orchestra en het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks.
Audio
Programma
Finale (28/05/2009)
Sergey Prokofiev Sonate voor viool en piano n. 1 in f op. 80
Eun-Hwa Cho Agens
Johannes Brahms Concerto in D op. 77
Mayu Kishima, viool
Nationaal Orkest van België, dir. Gilbert Varga
Thomas Hoppe, pianobegeleider
Halve finale

Récital (14/05/2009)

Claude Ledoux V...
Eugène Ysaÿe Sonate in E op. 27/6
Toru Takemitsu Distance de Fée (1989)
Pyotr Tchaikovsky Valse-Scherzo in C op. 34
Eugène Ysaÿe Poème élégiaque op. 12
Mayu Kishima, viool
Scott Faigen, pianobegeleider

Concerto (11/05/2009)

Wolfgang Amadeus Mozart Concerto n. 3 in G KV 216
Mayu Kishima, viool
Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, dir. Paul Goodwin
Eerste ronde (08/05/2009)
Johann Sebastian Bach Sonate n. 1 in g BWV 1001
Béla Bartók Concerto n. 1
Nicolò Paganini Capriccio n. 11 in C
Nicolò Paganini Capriccio n. 14 in Es
Nicolò Paganini Capriccio n. 24 in a
Mayu Kishima, viool
Scott Faigen, pianobegeleider
Piano 2020 uitgesteld naar 2021
Wedstrijdverloop
H.M. Koningin Mathilde
Deze Website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.
Door op « ACCEPTEREN » te klikken of door verder te gaan met het gebruik van de Website, aanvaardt u het gebruik van cookies in uw webbrowser. Voor meer informatie over ons cookiebeleid en de verschillende soorten cookies die worden gebruikt, klikt u op Meer informatie
ACCEPTEREN