Paul-Baudouin Michel
componist | België, °1930 - 2020
 
COMPOSITIE 1972 : Eerste Prijs
Paul-Baudouin Michel volgde zijn volledige muziekstudies aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen, waar hij ook een bekwaamheidsattest voor het muziekonderwijs behaalde. Daarna verbleef hij gedurende drie jaar aan de Koninklijke Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar hij compositie studeerde bij Jean Absil. Hij behaalde er in 1962 het diploma van Gegradueerde van de Koninklijke Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Hij studeerde eveneens orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en aan de Zomeracademie te Nice. Na zich actief te hebben bezig gehouden met Jeugd en Muziek en Musique Vivante in Bergen, was hij gedurende 32 jaar directeur van de Muziekacademie te Sint-Lambrechts-Woluwe, waar hij ook harmonie en muziekgeschiedenis onderwees. Hij was professor compositie aan de Koninklijke Conservatoria van Bergen en Brussel en professor muziekanalyse aan de Koninklijke Muziekkapel Koningin Elisabeth. Sinds 1997 is hij lid van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België.

In enkele jaren tijd behaalde Paul-Baudouin Michel talrijke prijzen, waaronder de Prijs Emile Doehaerd, toegekend door het CeBeDeM en vier maal de compositieprijs voor het verplichte werk voor de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool in 1967 en 1993, voor piano in 1972 en 1991. Verder nog de internationale prijs voor radiowerk Paul Gilson, de Camille Huysmansprijs, tweemaal de prijs van de Koninklijke Academie, de Ernest Bloch prijs, de prijs Créamuse en tenslotte de speciale prijs van de stad Genève voor zijn kameropera-bouffa Orphée abymé.
Herbeleef de eerste ronde en de halve finale
Steun de kandidaten
Volg ons op Instagram
Deze Website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.
Door op « ACCEPTEREN » te klikken of door verder te gaan met het gebruik van de Website, aanvaardt u het gebruik van cookies in uw webbrowser. Voor meer informatie over ons cookiebeleid en de verschillende soorten cookies die worden gebruikt, klikt u op Meer informatie
ACCEPTEREN