Samuel Niederhauser
Zwitserland, °1998
 
Het talent en de passie voor muziek van Samuel Niederhauser waren al op jonge leeftijd merkbaar. Hij volgde zijn eerste lessen bij Matthias Walpen, vervolgde zijn opleiding bij Clíodhna Ní Aodáin in Bern en daarna in Zürich bij Rebecca Firth. In 2016 trad hij toe tot de klas van Thomas Grossenbacher aan de Zürcher Hochschule der Künste en studeerde daarna bij Thomas Demenga aan de Hochschule für Musik Basel, waar hij in 2021 zijn masterdiploma behaalde. Hij verrijkte zijn opleiding door deel te nemen aan masterclasses, met name met Frans Helmerson, David Geringas en Jens Peter Maintz. Hij won verschillende Eerste Prijzen op nationale en internationale muziekwedstrijden en onderscheidde zich recentelijk als halvefinalist op het Concours van Genève in 2021. Samuel Niederhauser treedt regelmatig op als solist met orkesten als het Sinfonieorchester Basel en het Zürich Kammerorchester, en hij stond op de affiche van festivals als het Menuhin-festival in Gstaad en de Variations Musicales de Tannay.

Docenten

2021 - : Thomas Demenga
2016 - 2021 : Thomas Grossenbacher
2011 - 2016 : Rebecca Firth

Diploma's

2021 - : Master Specialised Performance - Soloist, Hochschule für Musik Basel (FHNW)
2016 - 2020 : Bachelor, Zürcher Hochschule der Künste (ZHdK)

Concerten

2021 : Zürich, ZHdK Orchestra
2021 : Tannay, Variations Musicales de Tannay
2021 : Basel, Sinfonieorchester Basel, Kaspar Zehnder
2019 : Kongresshaus Biel, Sinfonie Orchester Biel-Solothurn, Kaspar Zehnder
2016 : Tonhalle Zürich, Zürcher Kammerorchester
2016 : Festival-Zelt Gstaad, Gstaad Menuhin Festival

Wedstrijden

2021 : Guy Fallot Prize, Concours de Genève
2020 : Studienpreis, Migros Kulturprozent Instrumentalwettbewerb
2020 : 1., Arpeggione Competition ZHdK
2019 : 2., Vivaldi Competition Vienna
2019 : 1., CIMA Competition Vienna
2018 : 1., Kiwanis Competition Zürich
Herbeleef de optredens van Cello 2022
De CD's van de Wedstrijd
Deze Website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.
Door op « ACCEPTEREN » te klikken of door verder te gaan met het gebruik van de Website, aanvaardt u het gebruik van cookies in uw webbrowser. Voor meer informatie over ons cookiebeleid en de verschillende soorten cookies die worden gebruikt, klikt u op Meer informatie
ACCEPTEREN