Shai Wosner
piano | Israël, °1976
 
PIANO 1999 : Vierde Prijs
Shai Wosner studeerde piano bij Opher Brayer en Emanuel Krasovsky, alsook compositie, analyse en improvisatie bij André Hajdu. Daarna studeerde hij bij Emanuel Axe aan de Juilliard School. Hij trad op met de belangrijkste Amerikaanse orkesten, evenals met de Wiener Philharmoniker, het Belgian National Orchestra, de Staatskapelle in Berlijn, de Sinfonietta Amsterdam en het Gothenburg Symphony Orchestra. Zijn discografie voor het label Onyx omvat concerto’s en caprices van Haydn en Ligeti met het Danish National Symphony Orchestra, alsook solo-opnamen zoals zijn recente dubbel-cd met de laatste sonates van Schubert. Met Ralph Kirshbaum nam hij ook het complete oeuvre voor cello en piano van Beethoven op. Shai Wosner ontving diverse onderscheidingen, waaronder de Martin E. Segal Award van het Lincoln Center, de Avery Fisher Career Grant en een Borletti-Buitoni Trust Award. Tijdens een residentie bij de BBC trad hij op als New Generation Artist en hij was lid van de Chamber Music Society Two in het Lincoln Center. Hij woont tegenwoordig in New York en is lid van de faculteit van het Bard College Conservatory of Music.
Audio
Programma
Finale (27/05/1999)
Uljas Voitto Pulkkis Tears of Ludovico
Joseph Haydn Sonate in c Hob. XVI:20
Wolfgang Amadeus Mozart Concerto n. 15 in Bes KV 450
Shai Wosner, piano
Nationaal Orkest van België, dir. Marc Soustrot
Halve finale (13/05/1999)
Carl Czerny "Variaties op ""Sehnsuchtswalzer""" op. 12
Boudewijn Cox Preludium
Fryderyk Chopin Andante spianato et grande polonaise brillante op. 22
Ludwig van Beethoven Sonate n. 1 in f op. 2/1
Arnold Schoenberg Suite op. 25
Shai Wosner, piano
Herbeleef de optredens van Piano 2021
H.M. Koningin Mathilde
Volg ons op Instagram
Deze Website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.
Door op « ACCEPTEREN » te klikken of door verder te gaan met het gebruik van de Website, aanvaardt u het gebruik van cookies in uw webbrowser. Voor meer informatie over ons cookiebeleid en de verschillende soorten cookies die worden gebruikt, klikt u op Meer informatie
ACCEPTEREN